Over ons

Majid Anwar Al-Baghdaadi

Majid Anwar is geboren in 1972 in de stad Hawalli in Kuweit. Hij heeft tijdens zijn basis, middelbaar en voortgezet onderwijs de kunsten van het tekenen, moderne kunst, beeldhouwen en decoraties geleerd. Vanaf vroege leeftijd hield hij ervan om Arabische kalligrafie te leren, zodat God het hem makkelijk heeft gemaakt om het in 1982 al te beheersen. Hij heeft in deze periode veel ervaring opgedaan en een uitstekende schrijftechniek ontwikkeld, godzijdank.
In 1991 is hij vertrokken naar Baghdad in Irak, het land van de Arabische kalligrafie. In die tijd had hij veel contact met bekende Irakese kalligrafen en heeft hij de geheimen van de regels van de Arabische kalligrafie geleerd. De belangrijkste regels zijn die vastgelegd door Haashim Mohammed Al-Baghdaadi, moge God hem genadig zijn. Majid Anwar heeft onder andere geleerd van studenten van Haashim Al-Baghdaadi. In 1996 is hij gehonoreerd als lid van de Vereniging van Irakese Kalligrafen.
In 1997 is hij naar Nederland verhuisd en heeft hij zijn kansen benut om Arabische kalligrafie te doceren in scholen en Islamitische verenigingen, in verschillende regio's in Nederland. Op dit moment geeft hij nog steeds les in Arabische kalligrafie.